Omgeving

In de vallei van Semois bevind je jezelf in een van de mooiste regio’s van België. Geniet van de verschillende bezienswaardigheden en een waaier van culturele mogelijkheden alsook van sportieve outdoor activiteiten.

Een land van sprookjes en legenden, contreien waar heksen, feeën en kabouters van oudsher thuis zijn… Deze vallei is een paradijs voor trektochten en geldt als het fonkelende sieraad van de Naamse Ardennen. Spectaculaire rotswanden, geheimzinnige grotten en uitgestrekte wouden met eeuwenoud loof vormen het imposante decor voor ontelbare, steeds weer verrassende wandelingen.

Een land van kastelen, met een rijk en gevarieerd erfgoed. Een land van feestvierders met liefde voor folklore en tradities.

Le Tombeau Du Géant

Bekijk

Het Graf van de Reus is een fabelachtig rotsachtig voorgebergte, omcirkeld door de Semois, een sarcofaag van groen die de resten bergt van een reus, of de ruggengraat van een gigantische leguaan die de zee bij haar terugtrekken zou hebben doen verstenen

Le Pont des Claies

Bekijk

Open in het hoog seizoen en wordt elk jaar herbouwd op een voormalige doorwaadbare plaats. Hij geeft toegang tot de site van Trinchi(s).

Dierenpark Bouillon

Bekijk

In dit dierenpark vind je de Ardense fauna (herten, everzwijnen, mouflons,…) maar ook diverse dieren van andere landen en continenten. Een grote groep runderen (bizons, jakken, oerossen, waterbuffels,…) of primaten (makaken, bavianen, kapucijnapen, tamarins,…), en zelfs tijgers, beren, gieren, antilopen, lynxen, wallaby’s, neusbeertjes… In totaal niet minder dan 60 verschillende diersoorten langs een wandelroute van 2 km.

Jardin Des Hiboux

Bekijk

Het team van jardin des hiboux stelt u een leuk en instructief bezoek voor. Voor degene die nog nooit een roofvogel op hun hand namen, zal het zeker een onvergetelijk bezoek zijn. U zal verschillende soorten zoals de uilen, arenden, buizerds, gieren en zoveel andere ontdekken op een manier dat u nog nooit heeft gezien. U zal de verschillende manieren van leven en jagen van elke soort leren kennen terwijl u ze in vrije vlucht zal waarnemen.

Bison Ranch

Bekijk

In 1998 begonnen wij in Orchimont met het fokken van bizons. Wij wilden een milieuvriendelijk landbouwbedrijf creëren waar het vooral draait om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Vandaag hebben wij zo’n 200 bizons onder onze hoede die verspreid leven over verschillende sites.

Leisteenmijn

Bekijk

Daal af in de Ardense ondergrond en ontdek het wonderbaarlijke werk van de "scailtons", de Ardense mijnwerkers. Ontdek de gigantische, met explosieven gecreëerde zalen van 8000 m3, de galerijen, rails en wagentjes die nog getuigen van het grotendeels vergeten, maar toch glorieuze industriële verleden.

Kasteel van Bouillon

Bekijk

Het oudste en interessantste overblijfsel van het feodale tijdperk in België. De oorsprong van de eerste vesting zou uit de 8ste eeuw dateren. Het bestaan ervan wordt bevestigd vanaf 988. Het kasteel is onlosmakelijk verbonden met Godfried van Bouillon, leider van de Eerste Kruistocht (1096) en Beschermer van het Heilige Graf. Het bouwwerk werd gebruikt voor militaire doeleinden tot 1830.